Category Arrangementer

Årets kamp i fodbold

Så blev det tid til at byens ungdomsuddannelser dystede i et brag af en fodboldkamp. Det Blå Gymnasium i Tønder og Tønder Gymnasium mødtes i tre kampe med tilskuere fra begge gymnasier. En lærerkamp samt en pige- og drengekamp blev afviklet i skønne rammer, hvor der var mulighed for at købe lidt mad og drikke. Årets kamp er én af de aktiviterne, der foregår skolerne imellem og har det sigte at ryste sammenholdet lokalt for de unge i byen.

Girl Talk

GirlTalk arbejder for at bremse den stigende mistrivsel blandt unge og særligt piger. Vores piger på 2. årgang fik besøg af to ambassadører fra Girltalk. Det blev til en session på et par timer, hvor eleverne fik mulighed for at vende de problemstillinger der knytter sig til det at være ung.

Girl Talks værdier er at

Alle har brug for en at tale med
Enhver person har brug for et menneske i deres liv, som er nærværende og lytter. Men det kan være svært at tale med de mennesker, du er tættest på i dagligdagen. GirlTalk giver derfor mulighed for at tale med andre om de ting i livet, der kan være svært at dele med andre.

Du er værdifuld
Alle piger uanset etnicitet, seksualitet, religiøs overbevisning eller nationalitet har værdi. GirlTalk støtter piger i at se de ressourcer og talenter, de er i besiddelse af, og til at folde deres potentiale fuldt ud.

Sisterhood
I ordet Sisterhood er der en stærk gensidighed. Det vil sige, at det man ønsker, er også det, man selv giver. Med andre ord: Retten til at være den man er og respekten for at andre er, som de er. Det sker via omsorg, respekt og mod.

Bøf, bio og det Blå Gymnasium Tønder

Som led i vores intro- og trivselsforløb, har eleverne i 2.g været til fællesspisning og efterfølgende biograftur, hvor de så Anders Mattesens anmelderroste film, “Ternet Ninja 2”. En herlig eftermiddag.

Besøg af Jan Hellesøe

Jan Hellesøe, der bl.a. er kendt fra diverse TV-programmer, viste både fortryllende og magiske evner, da han besøgte Det Blå Gymnasium. Han har bl.a. været med i TV-programmet “Fuckr m din hjerne” – og det var lige netop hvad han gjorde, da han gennemførte sit underholdende og tankevækkende show.
Eleverne skal lære at forholde sig kritisk til kilder og medier, og med udgangspunkt i dette, lavede Jan Hellesøe en masse “forsøg”, hvor eleverne (og andre ansatte) blev inddraget.

Fælles elevfest d. 01.10.21 mellem Det Blå Gymnasium og Tønder Gymnasium

Der er lagt op til et brag af en elevfest for eleverne på tønder Gymnasium og Det Blå Gymnasium Tønder. Alle elever var inviteret fra begge gymnasier og KESI optrådte senere på aften. Festen foregik i

Universe-day

Eleverne fra første HHX- og EUX-årgang på BC-syd i Sønderborg deltog i en naturvidenskabelig ryste-sammen-dag i oplevelsesparken Universe på Nordals. Eleverne var på teambuilding-løb med alle andre 1g’ere fra ungdomsuddannelserne i Sønderborg. Øvelserne var fokuseret på det naturvidenskabelige og teambuilding, og havde til formål at skabe venskaber og fællesskaber i stamklasserne.

På linket her finder du en artikel fra dagen, som blev dækket af Jyske Vestkysten.

Juleklip på DBG Vestfyn

Elverne havde mulighed for juleudsmykning af deres klasselokaler med materialer indkøbt af skolen. Heri lå en konkurrence om, at vinde den flotteste udsmykning. De Studerendes Råd agerede dommerpanel. En hyggelige og positiv oplevelse for alle elever, hvor der skal samarbejdes om tema for udsmykningen af klasselokale.

Introforløb – Hyttetur, DBG Vestfyn

En hyttetur for alle 1.g’erne, hvor de studerende i fællesskab med underviserne har ansvaret for alt det praktiske omkring opholdet på. Undervejs præsenteres eleverne over for forskellige problemstillinger, som skal løses i nærområdet omkring Port Arthur.

Gennem forskellige gruppekonstellationer skal den studerende skabe og styrke sine relationer med de andre medstuderende og undervisere. I den fælles opgaveløsning, hvor fokus er især centreret omkring det sociale, vil de studerende blive sat i forskellige fællesskaber, for således at opnå et bredere kendskab til hele gruppen. Undervisernes rolle bliver i denne sammenhæng at facilitere forskellige opgaver, som har et sigte af social karakter 

Indhold

De studerende blev indlogeret på store sovesale, hvor de ansvarlige for hinanden, med et klart sigte på respekt for hinanden. Under opholdet var de studerende i samarbejde med underviserne ansvarlige for tilberedning og oprydning efter de forskellige måltider. Herudover havde underviserne planlagt øvelser, som skulle åbne op for et bredere og dybere kendskab til de medstuderende. Øvelser havde karakter af personlige historier samt fysiske konkurrencer, hvor der var fokus på samarbejde. Derudover var der introduktion til tutor-ordning. Om aftenen var der hygge ved bålet. Det hele sluttede af med spillet Matador, hvor eleverne skulle sætte det hele i perspektiv til faget virksomhedsøkonomi, hvor det hele blev noteret.

Gennem sociale aktiviteter og praktiske opgaver fik de studerende talt med studerende ikke kendte hinanden i forvejen. Det var skabt plads til small-talk med studerende som underviser skulle have undervisning med. Endvidere var der også nogle fysiske og tidsbegrænsede øvelser, der pressede eleverne ud i nogle situationer, hvorefter der var mulighed for at evaluere processen, og komme med konstruktive løsninger, som de studerende kunne tage med tilbage i klasseundervisningen.

Forretningsmodeller – Studietur til Odense

I forbindelse med 1.g’s arbejde, på Det Blå Gymnasium Vestfyn, med kernestofområdet ”Interne forhold”, hvor de har arbejdet med virksomheders forretningsmodeller, blev der arrangeret en studietur til Odense, hvor eleverne selv skulle interviewe virksomheder om deres forretningsmodel.

Grundtanken er, at eleverne i mødet med virksomheden skal kunne stoffet så godt, at de kan formidle det til nogen, der måske ikke kender det.

Det faglige indhold tog udgangspunkt kapitel 2 i Systimes ”Marketing” samt to virksomhedsbesøg, mens det sociale sigte var, at eleverne lærte hinanden bedre at kende i en anden kontekst end skolen, hvilket kan være en fordel for dem, som måske ikke er gode i de ”normale” rammer med stol, bord og tavle. Derudover var det ønsket at knytte stærkere bånd i og mellem klasserne, der ikke er særligt store, mhp. at fastholde eleverne. Det primære faglige mål var, at eleverne skulle sætte sig ind i et kernestofområde, så de kunne formidle det med en, der ikke kender det.

Introforløb – Orienteringsløb ved DBG Vestfyn

De nystartede elever på Det Blå Gymnasium på Vestfyn var på Introforløb, som havde til formål at skabe og styrke relationerne mellem studerende og undervisere. Gennem fællesaktiviteter omkring opgaveløsning uden fagligt indhold, blev der fokuseret på kammeratskaber mellem de studerende.

Der blev gennemført et orienteringsløb i lokalområdet, hvor de studerende skulle nå ud til 6 poster. Posterne blev besat af undervisere og studerende fra 2.g og indeholdte forskellige opgaver, som for eksempel ”Gæt et ansigt” eller ”Gæt kendte udsagn”.

Derefter skulle studerende gå i et lokalt supermarked og købe ind til deres aftensmad. Hvert hold havde et vist beløb, der skulle købes ind for, så medlemmerne på holdet skulle nå til enighed om menuen. Maden skulle købes ind og laves på grillen. Her var underviserens rolle at hjælpe med det praktiske, som at skaffe grillen, tænde op og holde orden ved grillerne. Det blev spist til sidst og ryddet op i fællesskabet

Fællesskab, utvungent samvær mellem studerende og mellem studerende og undervisere var dagens sociale sigte. Gennem orienteringsløbet kunne de studerende få snakket med hinanden og det blev prioriteret, at de studerende ikke kendte hinanden i forvejen. Det var skabt plads til small-talk med de studerende som underviser skulle have undervisning med. dagen er med til at skabe tiltro og giver studerende mulighed for at lære deres undervisere som sociale mennesker.